20140818

Zul Ariffin dan kekasihnya

Semenjak tayangan drama Rindu Awak 200% di TV3 Zul Ariffin yang dulu kurang mendapat perhatian kini disebut sebut. Dah lama jugak la Zul Ariffin ni menjadi pelakon tetapi kenapa sekarang baru menjadi sebutan? Mungkin sebab watak yang dilakonkan Zul Ariffin sebelum sebelum ni kurang memberi kesan di hati penonton. Obviously, watak Zul Ariffin sebagai Zill Faezrul dalam drama Rindu Awak 200% sangat memberi kesan terutama kepada golongan wanita. Sampaikan kehidupan peribadi Zul pun orang dah mula nak ambil tahu sekarang. Especially kisah cinta Zul Ariffin dengan kekasihnya Gayatri Su Lin Pillai.

Macam macam respon peminat Zul Ariffin mengenai percintaan beliau dengan Gayatri Pillai. Ada yang setuju (I lettew) dan ada yang tak setuju cakap tak sepadan dan sebagainya.

Rata rata peminat yang tak setuju dengan percintaan Zul dan Gaya ni mesti cuma tengok dari luaran ja kan? Faktor umur dan rupa.

IMHO, I rasa dorg dua ni sesuai ja. Bila tengok keakraban di antara Gayatri dan keluarga Zul Ariffin, lagi la I rasa dorg ni sesuai.

zul ariffin kekasih girlfriend keluarga family 3 zul ariffin kekasih girlfriend gayatri pillai

Zul Ariffin bersama kekasihnya, Gayatri Su Lin Pillai. Mungkin Zul ni prefer perempuan yang lebih matang dan berusia bersebab. Mungkin wanita matang ni jenis kurang mendesak dan tahu bawak diri. Bukan ingat nak berseronok ja party sana sini macam kebanyakan artis muda mudi zaman sekarang. Mungkin?

Atau mungkin nak dimanjakan? LOL. Sebab kalau tengok, Zul ni macam manja ja dengan kakak kakak, abang dan mak dia.

Zul ariffin raya  mak ibu zul ariffin

Zul Ariffin bersama ibu tercinta.

Zul ariffin beraya bersama kekasih girlfriend zul ariffin kekasih girlfriend family 

Zul Ariffin membawa girlfriend beraya bersama keluarganya di kampung beliau, Taiping Perak.

 zul ariffin kekasih girlfriend keluarga family zul ariffin kekasih girlfriend keluarga family kakak abang 

Zul Ariffin atau panggilan manja di kalangan keluarga beliau, adik bersama kekasih dan keluarganya. Mesra tak?

 zul ariffin abang kekasih girlfriend keluarga family zul ariffin kekasih girlfriend gayatri keluarga family 1

Gayatri Pillai ni nampak mesra ja dengan family dan anak saudara si Zul ni, Hayyan.

zul ariffin kekasih girlfriend kakak keluarga family 4 zul ariffin mak kekasih girlfriend keluarga family

Yang fanatik dengan Zill Faezrul/Zul Ariffin tu jeles tak? Jeles tak? HAHA.

I rasa dorang sesuai, jadi bila Zul Ariffin dan Gayatri nak mendirikan rumah tangga? Yang penting si Zul ni ikhlas dengan Gaya dan boleh bimbing saudara baru.

 

Biodata Zul Ariffin

Nama penuh: Zulkifli Bin Ariffin

Tarikh lahir: 25 Oktober 1986

Asal: Taiping, Perak.

Adik beradik: Anak bongsu dari empat adik beradik.

Kacukan: Melayu, Belanda.

 

Gambar; Instagram

.

Like it? ♥‿♥


20140228

ramalan jodoh 2014

Waney: Nak tulis apa lagi kat props untuk wedding Hatin ni?

Yours truly: Bahagiamu deritaku.

Kekzi: Kahkah! Macam tak sesuai dengan majlis ja hahahahha.

Waney: Kakakakaka bengong!

 

#kodahkenapa tak sesuai pulak? Sedih tahu bila BFF nak kahwin. Bukan sedih tak rela tengok dia finally bahagia dengan orang yg dia sayang tapi sedih yang tak boleh nak digambar dengan kata kata. Rasa macam tak rela melepaskan tapi at the same time happy untuk dia. Ibarat macam you tak move on lagi dengan your ex dan your ex bakal berkahwin dengan kekasih baru dia. Gittewww.

 

Well… mengikut ramalan, memang dari dulu kami semua meramalkan Hatin yang kahwin dulu antara kami berlima sebab

  1. relationship dia yang paling stable antara kami berlima. Sejak form3 kalau tak silap.
  2. paling matang.
  3. the eldest (mengikut birth date)
  4. paling tak cerewet.

BFF bestfriends photoshoot

Next sepatutnya Kak Migha (ramalan awal awal dulu la) sebab Migha dah ada stable job antara kami berlima. Tambahan pula Kak Migha ni ramai kenalan/peminat :’) Lepastu Waney, sebab masatu Waney dah ada steady BF, diikuti Kekzi yang diramalkan kahwin antara umur 25-27. Tapi sekarang memandangkan Waney kembali single, so mungkin juga Kekzi dulu.

 

Last sekali haruslah yours truly. Walaupun kalau mengikut birth date, I yang patut kahwin selepas Hatin. HAHA. Tapi I pulok yang diramalkan paling lambat kahwin antara kami berlima, mungkin sebab

  1. memang dari dulu/zaman sekolah tak pernah plan kahwin awal. Ideal age would be 27-29.
  2. takda steady bf/calon yang sesuai.
  3. memilih (not I say oneee, people always say oneee, I pasrah. I tak memilih kot :( Cuma belum jumpa yg sesuai)
  4. tak ramai kawan lelaki/socially awkward/tak friendly

 

SO WHO’S NEXT? Siapa teka betul tak dapat hadiah pun.

Kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukan :’) Mana tahu I tetiba dah terbuka hati nak terima someone dan kahwin on December 2014 ? AHERHERHERHER OKAY TAK LAWAK INI TAK LAWAK #impossibru

 

 

Aura aura malas menaip dah muncul. Bye.

 

.

Like it? ♥‿♥


20140212

Hatin’s Bridal Shower | Part 1

Last year, lepas tahu yang Hatin bakal kahwin, we (Kekzi, Migha, Waney and I) decided to organize a bridal shower/bachelorette party untuk Hatin just to celebrate hari hari terakhir Hatin as single lady *tears falling down*. Ya laaa… lepasni Hatin dah jadi someone’s wife, dah ada dua family, bukan satu, so indirectly masa Hatin dengan kami berempat bakal menjadi terhad. Happy for her tapi sedih jugak at the same time :( Lepak berempat tak sama macam berlima. INCOMPLETE. Sobss lagi.

#clingyfriend

At first ingat nak buat surprise kat Hatin konon ajak dia keluar lepastu tadaaaaa dah sampai hotel. Tapi mcm IMPOSSIBRU ja since she’s on BRIDEZILLA MODE, no? To avoid any kesulitan (Hatin tak free on specific dates/ada hal family/fitting session etc) terpaksa jugak confirm dengan dia tarikh yang dia free untuk book hotel and all.

Afterrr longggg discussions, and dramas (LOL), alhamdulillah semua orang free on 7th and 8th February.

Hotel- booked!

Bunting and decorations- checked!

Transportation- checked!

So hereeee we go…!

 

Part 1 : Arrival, helium balloons tips and reviews (mana nak isi gas, berapa cost etc), Nasi Kandar Line Clear.

 

IMG-20140207-WA0000

Kak Migha’s arrival.

penang international airport

Pergi Penang International Airport to pick Kak Migha’s up. Had our breakfast sementara tunggu Waney, Hatin and Kekzi sampai dari Sungai Petani.

DCIM\100GOPRO

On our way pergi One Image Balloon Deco. Lepas sesat (ermmm not really), pusing pusing dan mendapat bantuan GPS serta Google Map, sampai jugak. Finally!

helium balloons penang kedah bridal shower party 2 helium balloons penang kedah bridal shower party

To those yang tanya mana nak cari helium balloons/tempat isi gas helium, boleh la pergi ke One Image Balloon Deco, Georgetown, Penang.

Cost untuk isi gas helium (balloons bawak sendiri) RM4 sebiji balloon depends on size untuk yang boleh terapung 4 hari dan RM2.50 sebiji untuk yang tahan 8-10 jam.

One Image Balloon Deco

Address :

No 27, Jalan Patani,
10150, Georgetown,
Penang, Malaysia.

Tel:
604-210 3453 / 52, 6012-423 6350

Email:
info@oneimage.com.my

Nasi kandar line clear bachelorette party bridal shower

Lepas penat perah otak cari tempat isi helium gas, banyak juga tenaga digunakan. Lepastu haruslah perut lapar dan masa untuk isi tank. Sebab 4orang request nak makan nasi kandar (hellooooo we’re in Penang so what do you expect?), yours truly pun akur dengan pilihan majority.

Lepas pusing pusing Georgetown dekat half an hour, finalllyyyyy jumpa jugak Nasi Kandar Line Clear. Lepastu pening nak pilih lauk apa sebab pening dengan mamak nasi kandar yang laju mcm kilat dan kalut sangat. Tak sempat otak nak process nak makan lauk apa. Boleh?

nasi kandar line clear penang

Tapau nasi, check in hotel and luchhhhh time! Okay teka nasi siapa yang mana satu?

(aura aura malas type dah menjelma)

 

To be continued or never.

Bye!

.

Like it? ♥‿♥