20150224

Serum Sunnah Habatus Sauda & Minyak Zaitun

Harini rasa  rajin pulak nak update blog ni I nak cerita sikit pasal serum muka yang dibuat dari Habatus Sauda (black seed) & minyak zaitun. Hujung tahun lepas, 800 kotak serum habatus sauda ni dijual dalam masa sebulan lepas launch katanya. Memang ramai yang repeat order sebab kesan yang positive dan memuaskan.

 

Rasaya semua dah tau khasiat habatus sauda dengan minyak zaitun ni, sejak zaman nabi nabi lagi dah guna secara meluas. Bagus untuk kita. Research pun dah proved. Dalam serum ni, habatus sauda yang kaya dengan anti-oxidant berfungsi merawat & meningkatkan kadar imunisasi kulit. Boleh awet muda juga hehe. Minyak zaitun pula berfungsi menguatkan sel kulit (tak mudah damage bila terdedah pada cahaya/persekitaran tercemar) dan melembutkan serta mencantikkan kulit. Dah nama pun serum sunnah kan, haruslah halal.

 

Ardini Serum RM90 8

Ni lah serum muka yang I cakap tadi, brand Ardini Essentials yang baru launched tahun lepas tapi sambutan sangat menggalakkan sebab sangat berkesan.

 

Ardini Serum RM90 4

 Ardini Serum RM90

Kulit yang sensitif dah jadi makin kurang sensitif, jerawat semakin kurang dan hilang, kulit lebih moisture etc. Ni lah antara keistimewaan Ardini Essential serum ni sampai ramai customers bagi feedback yang positive dan repeat order. Eh, bukan dah cakap ke tadi? hehe thanks korang, nanti repeat order lagi eh :)

serum ardini

Ardini Serum RM90 2 Ardini Serum RM90 3

Antara testimonial dari pengguna/customer Ardini Essential serum habatus sauda & minyak zaitun yang berpuas hati. Nanti I upload lagi :)

 Ardini Serum RM90 5

Jangan risau sebab Ardini Essential serum ni 100% halal dan dijamin selamat. Dapat kelulusan KKM. Boleh check sendiri untuk kepastian.

ardini serum ada kkm

Serum ni sesuai untuk semua peringkat umur tak kira jantina. Kalau umur 25 dan keatas tu lagi lah disarankan pakai. Sesuai untuk kulit sensitif juga ya sebab salh satu fungsi memang untuk buat kulit yang sensitive jadi kurang sensisitive pun.

 

Haaa macam best kan? Kalau berminat boleh contact;

Untitled-1 copy 2

Bye! Nanti I update lagi :)

.

Like it? ♥‿♥


20150219

Ed Sheeran & His Girlfriend

Ed Sheeran is fairly private about his personal life. By "private," we mean that he doesn't talk about his girlfriend very much. In fact, many of his fans simply assumed he didn't have one. Today, however, Sheeran's relationship comes into rather adorable focus.
Ed Sheeran’s girlfriend name is Athina Andrelos. According to her Twitter bio, Andrelos previously managed artists but now manages food stylists for Jamie Oliver Ltd. She posted a picture to her Instagram account on Tuesday of her and Sheeran celebrating his 24th birthday.
Source
 
Photos of Ed Sheeran and.
Ed Sheeran Girlfriend Athina Andrelos 2 Ed Sheeran Girlfriend Athina Andrelos 3
 Ed Sheeran Girlfriend Athina Andrelos 4 Ed Sheeran Girlfriend Athina Andrelos 5
 Ed Sheeran Girlfriend Athina Andrelos 8 Ed Sheeran Girlfriend Athina Andrelos 9
 Ed Sheeran Girlfriend Athina Andrelos 10 Ed Sheeran Girlfriend Athina Andrelos 12
 Ed Sheeran Girlfriend Athina Andrelos
Ed Sheeran Girlfriend Athina Andrelos 6
 Ed Sheeran Girlfriend Athina Andrelos 7
 Ed Sheeran Girlfriend Athina Andrelos 11
Video of Ed Sheeran holds hands with his girlfriend after the Victoria's Secret show in London.

His girlfriend, Athina Andrelos inspired Ed’s recent number one hit single, Thinking Out Loud.

.

Like it? ♥‿♥


20140818

Zul Ariffin dan kekasihnya

Semenjak tayangan drama Rindu Awak 200% di TV3 Zul Ariffin yang dulu kurang mendapat perhatian kini disebut sebut. Dah lama jugak la Zul Ariffin ni menjadi pelakon tetapi kenapa sekarang baru menjadi sebutan? Mungkin sebab watak yang dilakonkan Zul Ariffin sebelum sebelum ni kurang memberi kesan di hati penonton. Obviously, watak Zul Ariffin sebagai Zill Faezrul dalam drama Rindu Awak 200% sangat memberi kesan terutama kepada golongan wanita. Sampaikan kehidupan peribadi Zul pun orang dah mula nak ambil tahu sekarang. Especially kisah cinta Zul Ariffin dengan kekasihnya Gayatri Su Lin Pillai.

Macam macam respon peminat Zul Ariffin mengenai percintaan beliau dengan Gayatri Pillai. Ada yang setuju (I lettew) dan ada yang tak setuju cakap tak sepadan dan sebagainya.

Rata rata peminat yang tak setuju dengan percintaan Zul dan Gaya ni mesti cuma tengok dari luaran ja kan? Faktor umur dan rupa.

IMHO, I rasa dorg dua ni sesuai ja. Bila tengok keakraban di antara Gayatri dan keluarga Zul Ariffin, lagi la I rasa dorg ni sesuai.

zul ariffin kekasih girlfriend keluarga family 3 zul ariffin kekasih girlfriend gayatri pillai

Zul Ariffin bersama kekasihnya, Gayatri Su Lin Pillai. Mungkin Zul ni prefer perempuan yang lebih matang dan berusia bersebab. Mungkin wanita matang ni jenis kurang mendesak dan tahu bawak diri. Bukan ingat nak berseronok ja party sana sini macam kebanyakan artis muda mudi zaman sekarang. Mungkin?

Atau mungkin nak dimanjakan? LOL. Sebab kalau tengok, Zul ni macam manja ja dengan kakak kakak, abang dan mak dia.

Zul ariffin raya  mak ibu zul ariffin

Zul Ariffin bersama ibu tercinta.

Zul ariffin beraya bersama kekasih girlfriend zul ariffin kekasih girlfriend family 

Zul Ariffin membawa girlfriend beraya bersama keluarganya di kampung beliau, Taiping Perak.

 zul ariffin kekasih girlfriend keluarga family zul ariffin kekasih girlfriend keluarga family kakak abang 

Zul Ariffin atau panggilan manja di kalangan keluarga beliau, adik bersama kekasih dan keluarganya. Mesra tak?

 zul ariffin abang kekasih girlfriend keluarga family zul ariffin kekasih girlfriend gayatri keluarga family 1

Gayatri Pillai ni nampak mesra ja dengan family dan anak saudara si Zul ni, Hayyan.

zul ariffin kekasih girlfriend kakak keluarga family 4 zul ariffin mak kekasih girlfriend keluarga family

Yang fanatik dengan Zill Faezrul/Zul Ariffin tu jeles tak? Jeles tak? HAHA.

I rasa dorang sesuai, jadi bila Zul Ariffin dan Gayatri nak mendirikan rumah tangga? Yang penting si Zul ni ikhlas dengan Gaya dan boleh bimbing saudara baru.

 

Biodata Zul Ariffin

Nama penuh: Zulkifli Bin Ariffin

Tarikh lahir: 25 Oktober 1986

Asal: Taiping, Perak.

Adik beradik: Anak bongsu dari empat adik beradik.

Kacukan: Melayu, Belanda.

 

Gambar; Instagram

.

Like it? ♥‿♥