20131027

rules of falling in love

Here goes……..

 

*drumroll*

 

DF’s rules of falling in love….

#1 Do not fall in love with someone’s boyfriend.

#2 Do not fall in love with someone’s fiancé.

#3 Do not fall in love with someone’s husband.

#4 Do not fall in love with BFF’s exes.

#5 Do not fall in love with BFF’s crush/scandal (I mean if they had crush on him and got rejected, yes that kind of crush).

#6 Refer rule #1-#5

 

The end.

.

Like it? ♥‿♥


20131022

pening memilih supplements untuk kulit

At the age of 25, collagen production begins to decrease, which also slows down the rate of metabolism in the body. At age 60, the level of collagen is reduced to less than half.
This statement scares me out of hell! Welll…. who doesn’t?
Susah jugak bila menginjak umur dimana pengambilan supplements dah jatuh hukum wajib ni. My prior concern setakat ini  ialah kesihatan kulit dari luar dan dalam. Sebab setakat ini, masalah kulit dan sinus yang paling ketara.
Kulit I jenis yang ikut mood. Kejap kering kejap lembap, berminyak di T-zone kering di pipi, kejap rasa smooth kejap macam kertas pasir, pori pori besar. Dan yang paling menyedihkan, senang sunburn dan tona tidak sekata (muka dengan badan cerah, tangan gelap) T_______T
Setelah membuat survey, browsing through the reviews on the internet dan pergi ke farmasi berdekatan, I shortlisted beberapa jenis supplements yang menarik minat I, based on fungsi, khasiat dan kandungan.

UPDATED:

1- VitaHealth L-Glutathione Plus.
vitahealth L glutathione plus
Banyak review bagus bagus belaka mengenai VitaHealth L-Glutathione Plus ni. Rata-rata pengguna mengatakan kulit lebih berseri, glowing dan jerawat susah nak tumbuh selepas consume product ini. Tapi masa yang diambil utk nampak keberkesanan mungkin lambat due to low amount of glutathione, which is about 100mg sahaja per tablet. Sedangkan badan kita memerlukan glutathione sebanyak 20-40mg/kg body weight per day.
Macam mana kira?
20mg X 45kg (berat badan kita)= 900mg glutathione diperlukan sehari.
VitaHealth L-Glutathione Plus berharga diantara RM 135-165 untuk 30tablets x 2bottles.
This product or any product yang mengandungi glutathione & collagen won’t be so effective if taken alone. Kena ambil vitamin C juga sebagai booster.
Jenama lain; GNC L-Glutathione, Cosway Glutamix.

2- Maixara C-sential
maixara c sential 1
Setiap tablet Maixara C-sential mengandungi Vitamin C (1,000mg), Collagen (4,000mg), Glutathione (3,000mg), Ekstrak Strawberry (2,000mg) dan Hyaluronic Asid (HA). The downside is, high amount of vitamin C. Menurut rakan blogger yang juga merupakan seorang doctor, Totin Jamain, 500mg Vitamin C per day dah cukup. Sebab kita akan dapat Vitamin C dari sumber lain juga, macam sayur, buah atau jus. Harga sebotol Maixara C-sential adalah diantara RM80-90 untuk 60 tablets.

3- Shaklee Sustained Release Vita-C 500mg
shaklee sustained release vitamin c
Need I say moreeee? Banyak review bagus bagus mengenai product ini. Murah dan bagus. Organik dan dijamin halal. Shaklee Sustained Released Vita-C 500mg berharga RM74 (certain jual rm80-90) untuk 180 tablets. A bottle of Shaklee Sustained Released Vita-C 500mg will last about 6months kalau diambil satu tablet sehari dan tiga bulan jika diambil dua tablet sehari. Berbaloi baloi bukan?

4- Blackmores Bio ACE Plus
blacmores bio ACE plus dijamin halal
This product menarik minat I sebab satu tablet Blackmores Bio ACE Plus offers almost semua jenis Vitamins dan minerals yang fit my demand. Senang. Oh ya, product ini juga dijamin halal (Certified Halal By AFIC).
Price; RM179-229 90tablets x 2bottles, RM59 30tablets.
Active Ingredients Per Tablet:
Vitamin A
5000IU
Vitamin B1 (Thiamine Nitrate) 15mg
Vitamin B5 (Pantothenic Acid) 100mg
Vitamin B6 (Pyridoxine Hydrochloride) 50mg
Vitamin B12 (Cyanocobalamin) 100mcg
Vitamin C (Ascorbic Acid) 500mg
Vitamin E (Natural Source) 100IU
Zinc (From Zinc Sulfate Monohydrate) 15mg
Folic Acid 400mcg
Selenium (From Sodium Selenite) 50mcg
Grape Seed (Vitis Vinifera) Extract Dry Conc.
Equiv. To Dry Seed 600mg
Equiv. To Procyanidins 4.25mg
5mg
No Added Yeast, Milk Derivatives, Gluten, Preservatives, Artificial Colours, Flavours or Sweeteners.

5- 21st Century Elastin Collagen 600mg, 30 vegetarian capsules
76722_21st_century_elastin_collagen_600mg_30capsules_apr13
Kenapa collagen dari 21st Century instead of collagen dari Total Image? Sebab budget. Maklumlah masih student. Sebotol 21st Century Elastin Collagen 600mg mengandungi 30 vegetarian capsules cuma berharga RM25-29.90 (bergantung kpd promosi). Based on reviews, 50% cakap bagus, 50% lagi cakap kurang berkesan disebabkan produk produk keluaran 21st Century ni sintetik. Sebab tu murah. Nak comment lebih tak boleh sebab I sendiri masih belum cuba.

Thats pretty much information yang I dapat dari survey yang dibuat. Setelah membuat perkiraan, I bahagikan produk produk tersebut mengikut combo berlainan. Ya la, takkan la nak amek kesemuanya sekaligus. Poket rabak, buah pinggang pun letih.
COMBO A VitaHealth L-Glutathione Plus
Maixara C-sential
COMBO B VitaHealth L-Glutathione Plus
Blackmores Bio ACE Plus
COMBO C Vitahealth L-Glutathione Plus
Shaklee Sustained Release Vita-C
21st Century Elastin Collagen
COMBO D Maixara C-sential ALONE
Pening jugak nak pilih combo yang mana satu. Tapi so far, macam berat ke COMBO A. What say you? Any suggestion?
Sighhhh.


Selain dari products I mentioned above, I ada jugak survey survey beberapa product lain;
1- Evening Primerose Oil (EPO) untuk masalah senggugut dan melembapkan kulit.
2- Wild Alaskan Salmon Oil. Tapi based on review ini menaikkan selera makan T_T
3- Aurashine.
4- Emilay Whitening Clear Spots.

.
Like it? ♥‿♥


20131018

kekzi’s graduation

A day before Hatin’s engagement was Kekzi’s convocation day. Since everyone was in town to celebrate Hatin’s engagement, we got attend one of Kekzi’s big day :D Nice innit? #BFFs

Happy sangat sebab five of us were there to celebrate each other’s big day! Yay to our friendship! But of course, we do argue sometimes. Also, we like to annoy each other (LIKE A LOT, SERIOUSLY) and make fun of each other, but I guess that’s what makes our friendship grows stronger, day by day, for years now and yearsss to come Insyaallah. Alhamdulillah.

page2

IMG_2374c

outdoor photoshoot

IMG_2402r

Hatin, Farez (the photographer/Hatin’s fiance) and I arrived before Kekzi keluar dari hall. That explains why the photos of us banyak gila hehe. Test shot kononnya. Teehee!

graduation photoshoot biotechnology AIMST

IMG_2473c

Presenting The Graduate of BSc Hons Biotechnology *drumrolllllll* Miss Aerzee Fathenee! Congratulations Kekzi! All of us are very proud of you.

现在 I can’t help but to terkenang kenang, two years ago, I was there to receive my scroll too! This place has taught me a lot! 二年了啦 Ohhhh HOW TIME FLIES! *teary eyes* *tissue please*

graduation convocation shot outdoor AIMST

Kekzi’s grandmom was so sporting and friendly, like Kekzi’s mom. Pertama kali jumpa, we already felt belonged.

graduation convocation photoshoot AIMST biotechnology 2 

IMG_2601c

Overjoyed!

BFF bestfriends photoshoot

We thought it was nice to have a shot or two like this. Turned out, matahari sangat terik we can’t even open our eyes. FOL!

But we had our fun, that’s what matters most.

 

Looking for photographer for portraiture, corporate events, pre-wedding/post-wedding, solemnization, wedding reception, engagement ceremony, graduation etc?

Feel free to contact/whatsapp Farez Mohd at +6013 297 8852 for inquiries.

Very affordable, I can guarantee!

 

 

IT’S A WRAP! Till next time!

再见!

BFF shot photoshoot outdoor

 

. Like it? ♥‿♥


20131016

hatin halim’s engagement

Exactly a week before the engagement, Hatin whatsapp-ed me to tell, ‘I’m getting engaged on this coming Sunday’ and I impulsively replied ‘the dayangs nak tema color apa ni?’. Well, the coversation tak la 100% macam tu, but at least you get what I mean kan. I was so excited with the news, obviously. Walaupun tak sempat nak tempah baju baru untuk tema dayangs (hah over mak noks). Sebab plan awal adalah majlis merisik sebenarnya. Benda baik, eloklah dipercepatkan kan :D

I feel honoured sebab dapat tolong my BFF untuk memberi pendapat (the best I could help dengan masa yang singkat), nasihat dan idea mengenai ceremony. What to wear, the ring, thing-to-do list, mental support etc. Most importantly….. ALL OF US did/tried/gave our best to help her out, equally. Mira sponsored the fondant cake untuk dulang hantaran ke pihak lelaki, Waney helped with the MS Word and printing and running errands, Kekzi with the mental supports dan pendapat bernas :D

Three days before the ceremony kalut set up group kat whatsapp utk discuss the dayangs nak pakai color apa. Konsep adalah, pakai yang mana ada sahaja asalkan sedondon. After discussions, perselisihan pendapat, making fun of each others’ opinions, we finally decided to wear red kurungs and black shawl, memandangkan itu sahaja yang semua orang ada.

Eventhough the engagement ceremony was planned in such a short period (seminggu jerrr, MAMPOO?), tapi Alhamdulillah, everything went smoothly.

To sum it up, IT WAS A SIMPLE AND SWEET CEREMONY.

 

Photo time!

Most of the photos are from OP aka Hatin’s fiancé and some are from Kekzi’s iPhone. Most of the photos are unedited, sebab lepas ceremony semua tazabar kalut nak raw photos fresh from camera =.=”

Looking for photographer for portraiture, corporate events, pre-wedding/post-wedding, solemnization, wedding reception, engagement ceremony, graduation etc?

Feel free to contact Farez Mohd for quotations. Very affordable, I can guarantee!

 

IMG-20131013-WA0038

Group selfie sebelum rombongan meminang sampai.

page

Who says I am #foreveralone, huh Waney? I dah ada anak angkat ha, he’s cute and sepet, his name is Ryan! Okay, I kid you! Ryan is too cute to resist. Multi-lingual kid who knows Malay, English, Mandarin and a lil bit of French. I declare, he is my BIGGEST CRUSH, after 罗志祥 of course!

page3

IMG_2949r

page2

IMG_2861c IMG_2869c

IMG_2945c

“I think at whatever age I’ll be, I’ll still enjoy my girly time with my close girlfriends.”

IMG_2775e

All that matters! One step closer towards marriage, after 9 years of relationship.

IMG_2791c 

Yayyyyyy! CONGRATULATIONS, dear BFF ❤❤❤

 

 

 

Ps; Of course, orang kuat disebalik majlis adalah keluarga Hatin, but this blog is mainly about yours truly (which include my family and friends), hence… nama and muka weols je lew banyak ;)

 

.

Like it? ♥‿♥


20131002

dear blog

Hai everyone! Hai blog!

It’s been ages since I last blogged! Dan I pun macam dah terlupa yang I sebenarnya masih ada blog. Lagho sangat dengan Twitter dan Instagram (rujuk sidebar untuk link) because they’re wayyyy more simpler than blog! Orang cakap Twitter tu mcm miniblog, tapi I rasa Twitter tu macam tempat keluh kesah, kongsi idea sepatah dua dan meroyan (what I do most). 140 characters is never enough fml! Nama pun miniblog, bukan blog. Nak karang berjela tulis lah belog. OKAY!

Kadang kadang memang ada rasa rindu nak berbelog tapi idea tu datang masa dekat lab, tengah mandi, tengah drive dan sebagainya. Bila buka ja lappy, pap! Idea hilang. Sakit tak sakit hati sangat la, sakit otak tu ada nak recall benda yang terlupa. Sudahnya… hmmmm. Lahirlah satu entry sampah macamni heh!

Banyak nak cerita sebenarnya, tapi tak apalah. Sebab some things are better left unsaid. Mungkin lain kali dah terbuka untuk bercerita? Mungkin la… hmm.

 

IMG_20130925_3

Yeah, I’m still alive!

Instagram; @dyllafadzil

Bye!

.

Like it? ♥‿♥